Instabil a magyar celeb

Ha nagyképű akarnék lenni, azt mondanám, hogy ilyen naprakész még sosem volt a gardrob.hu, pedig friss az, ha mondom, nekem elhihetitek! Igyekszünk lekövetni a vizuális világ történéseit, de most egy témát előbb sikerült felkarolnunk, mintsem aktuálissá vált a hír. Legutóbbi cikkünk az intsagram világába enged bepillantást, és mit látok erreföl épp tegnap a hvg.hu-n!? Az instagram aktív felhasználóinak száma átlépte a 300 milliót (300.000.000,- !!!), amivel megelőzte a szerintem jellegtelen twittert is.

Madonna

Több tucatnyi celebet, divatgurut, trendsettert követek instagramon, nézem az imázsfotóikat, elolvasom a róluk szóló híreket. A Vogue, a GQ, vagy a Celebrazzi oldalak folyamatos információt szolgáltatnak a bulvárvilág történéseiről.

Ott van pl. Madonna, akinek hangterjedelme egyébként maximum egy erős hármasra lenne elég minden zeneiskolában, mégis évtizedek óta megkérdőjelezhetetlen tényezője a popiparnak. Vagy említhetnénk az ifjú Hilton örököst, a kis Parist, aki annyira sötét, hogy az már érdekes. Victoria Beckham is sokat nyelt Posh Spiceként, míg sikerült ösvényt tipornia magának a világ vörös szőnyegein, bár szerintem egyetlen vitathatatlan érdeme az, hogy a futballistából stílusikonná vált David Beckham felesége tudott lenni.

Madonna

A külföldi sztárok régóta felfedezték az instagramban rejtőző imageépítési lehetőségeket, és követik azt a tendenciát, hogy a mélyen tisztelt nagyérdemű klikkelési szokásai egyértelműen a képi világ felé tolódtak el a terjedelmes szövegek rovására.Kik, és hogyan használják ki az applikáció nyújtotta lehetőségeket a hazai fronton, illeve megtaláljuk-e egyáltalán a magyar celebet a “pillanatok rögzítőinek társaságában” (copyright Gardrob)?

Istenes Bence foci

Kezdjük a sort mindjárt egy insta szempontból szerintem pozitív példával, az RTL Klub ifjú reménységével, Istenes Bencével, akit saját néven megtalálhattok a közösségben. 36 ezer követője komoly siserehad, egyúttal remek eszköz Bence kezében olyan arc felépítésére is akár, ami eltér a csatorna által diktált imázstól.

Istenes Bence eszik

A srác él is ezzel, majdnem 1000 képi posztja arra utal, hogy eteti is rendesen a Bencére éhezőket! A TV-ből jól ismert X-Faktor figura kiegészül újabb elemekkel, Bence boxol, focimeccsekre jár, playstationözik, hajókázik, intenzív haveri életet él, magát lelkesen tetováltatja, szóval alapvetően szerethető, vicces polgár benyomását kelti.

Istenes Bence és az ő tetkói

Tudom sajnos, hogy olyan világban élünk, amikor a facebookon a sportember Berki Krisztiánnak kell odabiggyesztenie a neve mellé azt, hogy tornász, nem pedig a névrokonának, hogy agyhalott, így az a pár ezer tarackszájú, lufimellű, festett szemöldökű retyó nem lő mellé az ismerősnek jelöléssel!

Berke Krisztián a Gasmen

Ha ma kis hazánkban egy történetben felbukkan a Berki név, sajnos elsősorban a titokzatos anyagi hátterű médiacelebre asszociál a jónép az olimpikon helyett, tovább megyek, sokan nem is tudják, ki is Berki Krisztián, a lólengés sztárja!

Berki Krisztián teste

Berki instagram oldala nagyjából olyan, mint a tűzijáték: ha egyet láttál, mindet láttad. Pillanatokon belül át fogja lépni az 1500 képet, de tematikája alapján az üzenet maximum 3-4 felvételbe belefoglalható lenne. A “Berki itt, majd Berki ott, itt feszítek, ott vagyok szép” logikai szálra felfűzhető sorozatok semmit sem tesznek hozzá a róla már amúgyis kialakult képhez. Ha valaki pedig abban bízna, hogy innen talán megtudja a képernyőre hazudott jólét forrását, hát az ne is klikkeljen!

Berki, az igazán gagyi ratyi

Milyen érdekes a világ, hogy Tóth Verát, a magyar zenei életben hosszú ideje megkerülhetetlen jelenséget csupán tizedannyian követik, mint a fentebb említett urakat.

Tóth Vera és barátja

Pedig az instagram profilról azonnal kiderül, hogy Vera a jópofa kutyáival már-már szimbiózisban élő énekesnő fantasztikus humorú, örökké vidám, elképesztően pozitív figura.

Tóth Vera és a kutyája

A média által ráerőszakolt szerencsétlen, duci lány képpel ellentétben egy a párjával és önmagával összhangban élő lány képe tárul elénk, aki remélhetőleg hamarosan még a cigiről is leszokik (bírlak Vera!!! 🙂 )

Tóth Vera és Einstein

Hiába kerestük Kiszel Tündét, Hujber Ferit, vagy Pataky Attilát az instagram világában. Úgy tűnik, hogy sem a letűnt korok poros celebje, sem a pénzért minden témában hadrafogható, túlmozgásos, “vettemazérettségimet” színész, de még az UFOk magyarországi nagykövete sem szolgál számunkra újdonságokkal privát képeken keresztül. De talán jobb is ez így…

Kun Gergely