A 10 legstílusosabb magyar férfi?

A minap összeállította a “Legstílusosabb magyar férfiak” 10-es listáját a Fashionfave. Persze erről azért nekünk is van véleményünk.

A lista ez:

1.Éder Krisztián

2. Kulka János

3. Sebestyén Balázs

4. Fehér Balázs

5. Wolfie

6. Alföldi Róbert

7. Istenes Bence

8. Till Attila

9. Király Viktor

10. Caramel

Természetesen nem létezik egységesen elfogadott meghatározás, mit is tekinthetünk stílusosnak. Igazi gumiszabály ez, amit a felhasználók a maguk nézőpontjának megfelelően tágítanak, szűkítenek. A portál által a legstílusosabbnak vélt férfiak közt akad olyan, akik jó eséllyel a mi listánkra is felkerülnének, szerepelnek azonban olyanok is, akiknek jelenléte némiképpen magyarázatra szorulna… Őket vesézzük ki először:

Fehér Balázs

Kezdjük mindjárt Fehér Balázzsal, az általam is kedvelt Carbonfools zenekar profi manökenből aktuál popikonná avanzsált frontemberével. Nem akarom a listát összeállító hölgy koncepcióját szapulni, de azért, mert valaki szemérmetlenül sármos szívtipró, még nem jelenti azt, hogy mindjárt stílusos is. Az illusztrációképpen a cikkhez mellékelt fotókon egy kutyasétáltatásból hazatérő, vagy talán egy hétvégi bútorcipeléshez öltözött, rendkívül jóképű férfit látunk. Ha már listák és megjelenés, akkor a top “ágról szakadtak” rangosrában fér oda Fehér Balázs az első 10 hely valamelyikére.

Folytatódjék a sor egy másik (pop)szakmabelivel, a Punnany Massif együttes Wolfiejával. Erről talán legyen elég annyi, hogy hátracsapott simléderű bézbólsapkával stílusosnak látszani nagyjából oly’  reménytelen, mint ahogy Havas Henrik próbálta bevezetni a szemüveg szárat rágicsáló entellektüell alakját a 1980-es évek pincér lila zakójával.

Ez a style már a New Kids on the Block színrelépésekor is idejétmúlt volt, pedig akkoriban még én is azt gondoltam, hogy baromi stájlis vagyok a gördeszkámon a szakadt térdgatyámban, nyomott pólómban, New York Yankees baseball sapkámban.

Sem pozitív, sem negatív előjelű lista nem készülhet manapság Sebestyén Balázs nélkül, ebből is látszik, hogy milyen megosztó személyiség ő. Magam azok táborát gyarapítom, akik a szakmájában tartósan elért sikerei okán felnéznek rá. Az a karakteres világlátás, amit képvisel azonban nem jön át a megjelenésein. Inkább “elviseli” ő a ráaggatott cuccot, mintsem második bőrként összeolvadna a szettjeivel, ruházata erősen függ műsorainak aktuális szponzoraitól, és az öltözködési palettán a teljes skálát befutja. Stílusos? hm… nem hinném. Ruházatilag semmiképpen sem!

Király Viktor is ott pompázik a listán. Én azonban nem csak a listán, de úgy általában a magyar médiában való jelenlétét sem értem Viktorunk esetében, de legyen mindkettő az én bajom.

És akkor soroljuk azokat, akik a mi listánkon is szerepelnének!

Éder Krisztián

A magazin listáján első helyre került Éder Krisztián, alias SP, Döglégy Zoli után szabadon csupán Sós Perecke. Úgy látszik, hogy Krisztián esetében nem működik a magyar közvélemény általános memóriazavara, amely nagyban segít abban, hogy a 10 perccel ezelőtt még vadul dubajozó retkek, legott erkölcsi totmoszlopként tündököljenek egynémely esztrádműsorban, könnyeket csalva a bértapsoló közönség szemeibe.

Mondom, a magyar publikum Éder Krisztiánnak nem tudja megbocsátani a korábban vállalhatatlanul nyerítő, nyálas tinibálvány éveket, és éppen ezért nehezen veszi be a gyomruk a váltást. Pedig most szükség lenne rá: Krisztián mostanra már az egyik legérzékenyebb látásmóddal rendelkező művésze a vizuális pillanatok megörökítésének, és megjelenésében abszolút ezt az értékes oldalát hangsúlyozza egy jó ideje.

Kulka János

Kulka Jánosnak egyértelműen helye van a listán, mindamellett Itt hívnám fel tisztelt homofób polgártársaim figyelmét arra, hogy a stílus nincsen összefüggésben azzal, mit is művel valaki a hálószobájában. Helye van a listán, mivel tisztában van a korával, megjelenése megtiszteli a szakmáját, öltözéke állandó értéket sugall a közönsége felé is, egyszóval harmóniát érzek az ember és stílus viszonyában.

Tilla

Aki feltétlen harmóniában áll mindazzal, amit a képernyőn képvisel, emiatt egyértelműen helye van a stílusos emberek között, az Tilla. A sok területen bevethető, vidám, érdeklődő, intellektuálisan érzékenyen kérdező embert a nagyközönség sokkal inkább azonosítja az esti showműsorok házigazdájaként, és kevésbé az igényes, izgalmas témákat körüljáró riporterként, filmrendezői tevékenységéről pedig csak az igazán vájtfülűek értesültek.

Outfitjei ennek megfelelően lazák, erősen city casual ihletésűek. A koncepcióban egyértelműen tettenérhető a délutáni TV-s meetingekre való megfelelni akarás, ugyanakkor a bringás csávó attitüdje is.

És itt most elhallgatunk, mert hamarosan mi is összerakjuk a magunk 10-es listáját, hogy ne mindig csak máséval verjük a csalánt. Lehet készülni.

Kun Gergely