Nyílt levél Schobert Norbertnek

Kedves Norbert,

régóta figyelem pályafutásodat, és meg kell, mondjam, azon kevesek közé tartozom, akik elismerőleg tekintenek az általad elért üzleti sikerekre. De (és itt már nem vagyunk kevesen): képtelen vagyok mit kezdeni azzal, hogy olyan témákban is megszólalsz, amikhez sem szakértelmed, sem érzéked nincs, és úgy gondolod, hogy váteszi lelkesedésed polichisztorrá avat. Mégis szerepelj a Frizbiben álszakértőként, szólj hozzá a halálbüntetés visszaállításának témájához, vagy számolj be a szívműtétedet követő túlvilági kalandjaidról, a rólad alkotott képem még így is pozitív előjelű marad.

Nagyon szépen kérlek, ne rontsd ezt el!

Rubint Réka és Schobert Norbert

Te nem biztos, hogy tudod, de én ruhával foglalkozom már egy darab ideje és kritikus észrevételeimnek ebben a témában adok hangot. Barátaim, vevőim kedvelik ezeket a dörmögéseimet, ezért folyamatosan hajigálják felém a magas labdákat e tárgykörben – hogy jó erős képzavarral éljek.

Te is így kerültél elém pároddal, amint valamilyen rendezvény sajtófala előtt pózoltok. Réka ruhája teljesen rendben van, egyébként azt kell, mondjam, rá jellemző módon. Nejed ugyanis minden kis apró részletre odafigyel a fődarabtól kezdve a kiegészítőkön át, és persze nem marad ki a frizura és a smink sem. Egy aprócska tény azonban belezavar az általa stílusosan megteremtett, kellemes harmóniába: ez pedig Te vagy, Norbert.

Még akkor sem, ha egy esemény esetleg adománygyűjtő party a rászorulók számára, neked semmi esetre sem feladatod eljátszani Réka mellett az ágról szakadt célcsoportot, aki „ezt az öltönyt kukázta, és hát nem a mérete, istenem, ez van” alapon öltözött fel az estére.

Engedd meg, hogy megjegyezzem, te mindjárt két olyan szerepet is betöltesz, ami az üzletemben megforduló férfiak típushibájának alapja. 1. Hajlamos vagy azt hinni, hogy mindent JOBBAN tudsz. 2. Sportemberként keresed az öltözködésben is a komfortérzetet.

Kifejteném:

1. Felépítettél a semmiből egy birodalmat (ezúton is gratula), „one man show”-ként viszed a boltot, éppen ezért hajlamos vagy azt hinni, te mindent JOBBAN tudsz, ezért egyre kevésbé fogadsz el külső kritikát. Ez csak részben a te hibád, bizonyára többségében az az „A” típusú bólogató, seggnyalók vesznek körbe, akik inkább nem szólnak, csak nyugalmuk legyen a főnöktől, továbbá Réka hibája is, aki nem egyszer bizonyította már öltözési képességeit, így felteszem, látja, hogy te viszont kramancul nézel ki…

2. A mai napig aktív sportemberként – további sikeres évtizedeket kívánok az edzőtermekben – életed jelentős hányadát kifejezetten mozgásra létrehozott, kényelmes, célszerű textilben éled. Az ilyen ember az elegáns ruházat kiválasztásakor hajlamos a méreténél nagyobb darabokhoz nyúlni, mivel azokban megtalálja a számára oly kedves komfortérzetet.

Ez hiba!

Ha esetleg úgy adódik az életben, hogy elegáns ruházatod kiválasztásában az én szerény segítségemet kérnéd, bizonyára abból indulnék ki, hogy neked minden pillanatodban a friss, fiatalos, hibátlan testalkatú megjelenést kell kommunikálnod!

Szóba se jöhet nálad (megjegyzem másoknál se, akik nálam öltöznek), hogy térdig érő zakóujjban, trottyos nadrágban, féloldalasan hosszú cipőfűzőben, háború előtti szélességű nyakkendőben pózolj a kamerák kereszttüzében! Ez a felső annyira bő rajtad, hogy még annak illusztrálására is „toomuch”, mennyit képes fogyni valaki a termékeid használatával!

Billentyűzetet pedig azért vertem mostan, mert Norbi, ez már nem az első eset, hogy ilyen méltatlan szerelésben jelensz meg valahol, ami azt sejteti, hogy magát a témát nem tartod sokra.

Ebben nagyot tévedsz!

Te minden egyes percben magadat adod el, ez a vállalkozás rólad, a te sikereidről szól. Éppen ezért van a sok követőd, mert képesek azonosulni az általad bejárt pályával.

Ne okozz nekik csalódást!

Köszönöm a figyelmed,

Kun Gergely

U.I.: Ez a kép jól szemlélelteti a mondandómat. Te sajnos a bal oldali figura lennél.

Hogy ne öltözködjünk?